Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Πανεύκολη «μπουγάτσα» με «σουρωτό» φύλλο – Δείτε βίντεο

Εικόνα: Instagram | @nikolas_karvelas

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφετε με το βούτυρο και τα μαζεύετε με τα χέρια, «σουρώνοντάς» τα και δημιουργώντας χαλαρές πιέτες («σούρες»).
  2. Τα βάζετε σε ταψί ένα ένα, τα αλείφετε με βούτυρο χωρίς να τα πιέζετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20’, μέχρι να γίνουν χρυσοκίκτρινα.
  3. Ρίχνετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάτε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιχύνετε το ψημένο φύλλο με το μείγμα αυτό.
  4. Σπάτε το φύλλο σε διάφορα σημεία να τραβήξει το κρεμώδες μείγμα και φουρνίζετε στους 180° C για άλλα 20'-25'.

Σημείωση: Τη συνταγή πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Instagram | @nikolas_karvelas
50'
8

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά, 400 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα τριμμένη