Συνταγές | ICookGreek

Σνακ - Πίτες με κοτόπουλο, μπέικον και τυρί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα μανιτάρια μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
2. Ρίχνετε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτετε το μείγμα με τα μανιτάρια, τα αυγά, το μαϊντανό, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και την κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύετε και συμπληρώνετε λίγο πιπέρι ακόμη.
3. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας στη μέση. Απλώνετε στη μέση κάθε μισού φύλλου το 1/4 από τη γέμιση και διπλώνετε στη μέση. Στρογγυλεύετε τις άκρες με μαχαίρι ώστε οι πίτες να αποκτήσουν το σχήμα μισοφέγγαρου.
4. Τοποθετείτε τις πίτες σε λαδωμένο ταψί και τις αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε τις πίτες στο φούρνο στους 200° C 50’ μέχρις ότου ροδίσουν.

Tip. Μπορείτε να φτιάξετε και μικρότερα πιτάκια με την ίδια γέμιση και να τα τηγανίσετε σε καυτό λάδι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 1 πακέτο (800 γρ.) σφολιάτα
  • 500 γρ. βραστό ή ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο