Συνταγές |ICookGreek

Πανεύκολο επιδόρπιο - Μπισκοτογλυκό στο ποτήρι με κρέμα και μανταρίνια

Εικόνα: ICookGreek/Shutterstock

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Αναμειγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να γίνουν σα σωρός από ψίχουλα.
  2. Χτυπάτε το φρέσκο τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε.
  3. Μοιράζετε σε 6-8 ποτήρια το μείγμα μπισκότου, την κρέμα και ψιλοκομμένα μανταρίνια σε στρώσεις και σερβίρετε.
Tip. Μπορείτε να σιροπιάσετε ελαφρά τα μανταρίνια βράζοντάς τα με 3/4 φλιτζανιού νερό και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek/Shutterstock
20'
6

Υλικά

  • 200 γρ. μπισκότα digestive, κλασικά ή ολικής
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4-5 μανταρίνια καθαρισμένα από σκληρά λευκά τμήματα και κουκούτσια και ψιλοκομμένα
  • το ξύσμα 1 μανταρινιού