Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με μαύρη μπίρα, καρότα και σέλερι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε στο μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε του κύβους του μοσχαριού μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε σε βαθύ πιάτο
2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε αρχικά τα κρεμμύδια με το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε τα καρότα και το σέλερι. Ανακατεύετε μια δυο φορές και ρίχνετε την ντομάτα.
3. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύοντας και στη συνέχεια την μπίρα, το 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό και τα δαφνόφυλλα. Ξαναρίχνετε το ροδισμένο μοσχάρι στην κατσαρόλα, αφού το αλατιπιπερώσετε και αυτό λίγο.
4. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σκεπασμένο για 1 1/2 – 2 ώρες, ελέγχοντας ενδιαμέσως και αν χρειαστεί προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και να μείνει με πλούσια σάλτσα. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.