Τραχανόσουπα, η κόκκινη - Με ντομάτα και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και το ζωμό.
- Όταν το μείγμα πάρει βράση, ρίχνετε τον τραχανά, αλατίζετε και βράζετε για 15 λεπτά.
- Μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα και ρίχνετε σε κάθε πιάτο από 1 κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι ή βασιλικό και σερβίρετε.
Tip. Μπορείτε να σερβίρετε με σπιτικά κρουτόν. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε, πατώντας εδώ. Αν ψάχνετε τη συνταγή για λευκή τραχανόσουπα με γάλα και φέτα, πατήστε εδώ.