Συνταγές | ICookGreek

Νηστίσιμη και vegan – Καροτόσουπα με πατάτες και μανιτάρια

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το σέλερι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2'. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το νερό και το ζωμό και αφήνετε να βράσουν σε ανοιχτή κατσαρόλα για μισή ώρα.
  2. Μόλις δείτε ότι τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, παίρνετε δόσεις με την κουτάλα (λαχανικά και ζουμί) και πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Όταν πολτοποιήσετε όλα τα λαχανικά, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
  3. Τα αφήνετε να βράσουν λίγο ακόμα, προσθέτετε πάλι λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 600 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή 2 κύβους)
  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο