Ώρα για γλυκό – Κεράσματα με μπισκότο, σοκολάτα και καραμέλα
Εκτέλεση
1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή με το χέρι. Βάζετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεεύετε καλά και στη συνέχεια πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας 20-22 εκ. που έχετε στρώσει καλά με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει.
2. Ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι με ψηλά τοιχώματα και βαριά βάση, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήνετε να πάρει μια γρήγορη βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις δείτε πως αρχίζει να πήζει (σε 1'-2'), αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε με το μείγμα τη βάση των μπισκότων. Ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.
3. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αδειάζετε πάνω από την καραμέλα βοηθώντας με ένα κουτάλι να απλωθεί καλά.
4. Ξαναβάζετε το μπισκοτογλυκό στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σφίξει. Βυθίζετε ένα κοφτερό μαχαίρι σε ζεστό νερό και κόβετε το γλύκισμα σε τετράγωνα κομμάτι, αφού το ξεφορμάρετε.