Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Πιπεριές φούρνου γεμιστές με τυριά, μπέικον, μανιτάρια - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και αχνίζετε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτετε το μπέικον και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Ρίχνετε στα σοτερισμένα υλικά λίγη από την ντομάτα σε κύβος και προσθέτετε τα τυριά. Ανακατεύετε καλά.
  4. Κόβετε τις πιπεριές κατά μήκος με μια χαρακιά και τις γεμίζετε με κουταλιές από τη γέμιση. Τις τοποθετεί στο ταψί προσθέτοντας τριγύρω τις υπόλοιπες ντομάτες.
  5. Σκορπίζετε το σκόρδο, ρίχνετε και λίγο ξίδι και ψήνετε σε προθερμασμένο γούρνο στους 180° για 40'.

Σημείωση: Το νόστιμο μεζέ, που μετατρέπεται εύκολα σε κυρίως πιάτο αν τον συνοδεύσετε με ζυμαρικά, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
60'
4

Υλικά

  • 4 πράσινες πιπεριές μακρόστενες
  • 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί