Συνταγές | ICookGreek

Cordon Bleu - Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με ζαμπόν και τυρί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε πάνω σε κάθε σντίτσελ ή φιλέτο κοτόπουλου 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα τυρί και τα διπλώνετε κλείνοντας στο εσωτερικό τους το τυρί και το ζαμπόν. Τα συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε ελαφρά (με σκέτο αλεύρι).
  2. Χτυπάτε τα αυγά με τη μία κουταλιά λάδι και βουτάτε προσεκτικά τα σνίτσελ μέσα. Στη συνέχεια περνάτε τα σνίτσελ από το μείγμα αλευριού-τριμμένης φρυγανιάς και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να σφίξουν.
  3. Βγάζετε τα σνίτσελ απ' το ψυγείο, ζεσταίνετε το λάδι και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 8 λεπτές φέτες φιλέτο χτυπημένο ή σνίτσελ κοτόπουλου
  • 8 φέτες μαλακό, κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιά λάδι και επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά και αλεύρι ανακατεμένα
  • φρέσκια, πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά για το σερβίρισμα