Συνταγές | ICookGreek

Λιχουδιά - Τηγανίτες με κολοκυθάκια και ντιπ γιαουρτιού

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Στύβετε καλά ή σκουπίζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τα υγρά τους. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα αυγά και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ξεχωριστό μπολ.
  3. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των κολοκυθιών και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το χυλό με κουταλιές που να απέχουν λίγο μεταξύ τους. Μόλις πήξουν και χρυσίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες σας να ψηθούν κι απ' την άλλη. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού ή αγιολί.

Tip. Κάντε κλικ σο ντιπ της αρεσκείας και βρείτε συνταγή για τζατζίκι, αγιολί ή ντιπ γιαουρτιού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγο αλάτι και πιπέρι