Χοιρινό κατσαρόλας σε μπουκιές με πατάτες και πιπεριές
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τους κύβους του κρέατος. Τους βγάζετε από το σκεύος και τους φυλάτε στην άκρη.
Ρίχνετε στο σκεύος το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ακόμη αν χρειάζεται. Ξαναβάζετε και το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τις ντομάτες και 1 ποτήρι καυτό νερό και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Ρίχνετε και τις πατάτες, συμπληρώνετε με ζεστό νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 25', μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
4
Υλικά
700 γρ. ψαρονέφρι σε κύβους ή χοιρινός λαιμός σε μπουκιές
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριες φέτες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
2 μεγάλες φρέσκες ντομάτς ψιλοκομμένες χωρίς φλούδες