Συνταγές | Αρχείο Έθνους

Μεξικάνικα κεφτεδάκια με ντομάτες και πιπεριές

Αρχείο Έθνους

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Βάζετε όλα τα υλικά μέχρι το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια. Βάζετε τα κεφτεδάκια σε ρηχό ταψί, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 180° C για 15 λεπτά.
  2. Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα, αλατίζετε και αφήνετε τη να πάρει μια βράση. 
  3. Ρίχνετε μετά τα κεφτεδάκια και μαγειρεύετε για 15 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα με απαλές κινήσεις και σερβίρετε ραντίζοντας το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο.
Tip. Περισσότεροι μεζέδες για μπίρα από το Αρχείο του Έθνους εδώ

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Αρχείο Έθνους
45'
4

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • από 1 κουτ. γλυκού κύμινο, ρίγανη και πάπρικα
  • 100 γρ. μισοβρασμένο ρύζι
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 πιπεριές χαλαπένιος ή 2 τσίλι πιπεριές
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα