Συνταγές | Αρχείο Έθνος/EatMe

Του ούζου και του τσίπουρου - Κροκετάκια παστού μπακαλιάρου

Εικόνα: Αρχείο Έθνος/EatMe

Εκτέλεση

  1. Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια το φιλέτο του μπακαλιάρου. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Βάλτε στην κατσαρόλα τον μπακαλιάρο και τις πατάτες, προσθέστε μισό λίτρο νερό και βράστε τα για 15 λεπτά. Στραγγίστε πολύ καλά και πολτοποιήστε στον πολυκόπτη.
  3. Προσθέστε στο μείγμα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τσίλι πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, τον κόλιαντρο ή τον μαϊντανό, το ένα αυγό και ανακατέψτε τα υλικά. Αν το μείγμα είναι σχετικά αραιό, προσθέστε λίγο από το τριμμένο ψωμί για να σφίξει. Θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό για να μπορέσετε να πλάσετε τις κροκέτες.
  4. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Πλάστε τις κροκέτες, περάστε τις πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από τα δύο αυγά που περίσσεψαν, αφού τα χτυπήσετε ελαφρώς, και τέλος από το τριμμένο ψωμί.
  6. Αφού ετοιμάσετε όλες τις κροκέτες, βάλτε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, ρίξτε τις κροκέτες σε δόσεις και τηγανίστε τες μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Αρχείο Έθνος/EatMe
60'
6

Υλικά

  • 300 γρ. ξαρμυρισμένο φιλέτο παστού μπακαλιάρου
  • 300 γρ. πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκος κόλιαντρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο σε λεπτά ψίχουλα
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 λεμόνι για το σερβίρισμα