Συνταγές | ICookGreek

Κυρίως πιάτο - Λαχταριστό σνίτσελ με υπέροχη κρούστα, ρόδινη και τραγανή

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε 3 φαρδιά πιάτα, ανακατεύετε στο πρώτο το αλεύρι και το αλάτι, ρίχνετε στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και αδειάζετε στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
  2. Βάζετε σε μεγάλο τηγάνι να κάψει το λάδι.
  3. Παίρνετε ένα ένα κάθε κομμάτι κρέατος και το περνάτε πρώτα από το αλεύρι, να καλυφθεί τελείως η επιφάνειά του. Στη συνέχεια το βουτάτε στο αυγό και αφήνετε λίγα δευτερόλεπτα να στάξει όσο περισσεύει. Τέλος περνάτε το κρέας από την τριμμένη φρυγανιά, έτσι ώστε να πάει παντού.
  4. Τοποθετείτε αμέσως το κρέας στο τηγάνι με το καυτό λάδι και το τηγανίζετε 2 - 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα, πατατοσαλάτα ή πατάτες τηγανητές.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 4 κομμάτια από μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας κομμένα λεπτά για σνίτσελ (ζητήστε τα από το χασάπη ή βρείτε συσκευασμένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, καλά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για τηγάνισμα