Συνταγές |ICookGreek

Σπιτικό σνακ - Αλμυρά μπισκότα βουτύρου με τυρί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το σχετικά μαλακό βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα και στα τοιχώματα (δεν παίρνει παραπάνω από μερικά λεπτά). Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα ή την κεφαλογραβιέρα και ζυμώνετε λίγο ακόμα για να ανακατευτεί.
  2. Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Αποσπάτε κομματάκια ζύμης (μεγέθους καρυδιού) και τα τοποθετείτε -το ένα σε κάποια απόσταση από το άλλο- στη λαμαρίνα.
  3. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15' και βγάζετε τη λαμαρίνα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα καταναλώσετε, για να μη σας διαλυθούν, καθώς συνεχίζουν να «σφίγγουν» εκτός φούρνου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
6

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό μισολιωμένο
  • 1 1/2 - 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σφηνάκια γάλα φρέσκο
  • 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα ή πικάντικη κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή όση θέλετε, ανάλογα με το πόσο έντονη και αλμυρή γεύση επιθυμείτε)