Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε για 2'-3'. Προσθέτετε τα 250 γρ. χυμό ντομάτας και τη φρέσκια ντομάτα, αλατοπιπερωνέτε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 2'.
Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για περίπου 30' προσθέτοντας λίγο νερό, όταν δείτε ότι χρειάζεται. Τέλος αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά, τα αυγά και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη τριμμένη φρυγανιά, τα 2/3 από το τυρί και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα κανελόνια για 5'-7' και στη συνέχεια τα σουρώνετε. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Στρώνετε τα κανελόνια σε ένα μεγάλο πυρέξ και με ένα μικρό κουταλάκι τα γεμίζετε με τον κιμά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε λίγο να ζεσταθεί, προσθέτετε τα 100 γρ. σάλτσα ντομάτας καιλίγο αλάτι. Αν σας περισσέψει μείγμα από τον κιμά μπορείτε να το ρίξετε κι αυτό. Περιχύνετε τα κανελόνια με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180° C για 30' περίπου.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
75'
4
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο κανελόνια (500 γρ.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένος) και 1 ντομάτα τριμμένη