Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό; Μακαρόνια με κιμά!
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τα υγρά και τους σπόρους και την ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει. Προσθέτετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας και τη φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ελάχιστη ζάχαρη και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα του κιμά και τυρί.
Συνταγή για τη λατρεμένη των πιτσιρικιών και μία από τις πιο δημοφιλείς μακαρονάδες στην Ελλάδα. Ταλιατέλες με σάλτσα από κιμά και λαχανικά.