Συνταγές | ICookGreek

Μοσχαράκι ραγού με αρακά και πάπρικα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνετε τους κύβους του κρέατος. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζετε για λίγο από την κατσαρόλα και το κρατάτε στην άκρη.

2. Προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι στην ίδια κατσαρόλα, αν χρειάζεται, και ρίχνετε το κρεμμύδι και τον αρακά. Σοτάρετε για λίγο τα λαχανικά και, αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο αρακά, περιμένετε να απορροφηθούν τυχόν υγρά.

3. Ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τους όπιους χυμούς έχουν μαζευτεί στο πιάτο που το φυλάγατε. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε αλατοπίπερο, πάπρικα, τα ντοματάκια και λίγο ζεστό νερό και σιγομαγειρεύετε μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας και τα υγρά εξατμισθούν.

Tip. Mπορείτε να συνοδεύσετε με ζυμαρικά, ρύζι ή νουντλς.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
70'
4

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά καθαρισμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά ή ποντίκι κομμένο σε κύβους
  • 100 ml λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, πάπρικα γλυκιά