Συνταγές | ICookGreek

Το πιο γρήγορο και ποιοτικό φαγητό - Ψητές τσιπούρες στο γκριλ

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου (το ταψί δηλαδή που έχει ελάχιστου ύψους τοίχωμα) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε τις τσιπούρες επάνω, αλείφετε καλά με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε μέσα-έξω.
  2. Ανάβετε το φούρνο στην ένδειξη του γκριλ στους 180° C και βάζετε τη λαμαρίνα με τα ψάρια στη μέση περίπου (ή ελάχιστα πιο πάνω). Ψήνετε τα ψάρια 8'-9' απ' τη μια μεριά, να αποκτήσει χρώμα η πέτσα τους, βγάζετε τη λαμαρίνα, γυρίζετε τα ψάρια απ' την άλλη και ψήνετε άλλα 7'-8'.
  3. Χτυπάτε ελαιόλαδο με όσο λεμόνι θέλετε, το μαϊντανό (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό) και τη ρίγανη, περιχύνετε τις τσιπούρες και σερβίρετε με τη σαλάτα που επιθυμείτε.
Tip. Ρίξτε μερικά λαχανικά τις αρεσκείας σας όπως πιπεριές, κολοκύθια ή ντοματίνια στους κενούς χώρους της λαμαρίνας μαζί με τα ψάρια. Είναι νόστιμο συνοδευτικό και το περιχύνετε με την ίδια σάλτσα λαδολέμονου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
22'
2

Υλικά

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή, λεμόνι