Συνταγές |ICookGreek

Μακαρονάδα του ψαρά με μύδια και γαρίδες

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ξύνετε τα μύδια και τα πλένετε σε άφθονο κρύο νερό. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί και τα βράζετε για 5’, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια παραμείνουν κλειστά και καθαρίζετε τα 2/3 από τα υπόλοιπα. Κρατάτε μερικά μύδια με τα κελύφη τους για τη διακόσμηση του πιάτου και όσο ζωμό απομένει.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις σκελίδες του σκόρδου. Προσθέτετε κατόπιν τις ντομάτες (αφού τις ξεφλουδίσετε, αφαιρέσετε τους σπόρους και τις ψιλοκόψετε), το ζωμό από τα μύδια, αλάτι και το πιπέρι καγιέν και βράζετε τη σάλτσα για 25’.
  3. Χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό, τις γαρίδες και την ψίχα από τα μύδια. Ανακατεύετε καλά για 2’ - 3’ και αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Στο μεταξύ, όση ώρα ετοιμάζετε τη σάλτσα βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατόνερο. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα με τη ντομάτα και τα μύδια που ετοιμάσατε. Γαρνίρετε με τα ολόκληρα μύδια που κρατήσατεγια τη διακόσμηση.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, λιγκουίνι ή μπαβέτε)
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα
  • 500 γρ. φρέσκες, ώριμες ντομάτες
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 500γρ. γαρίδες βρασμένες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι