Συνταγές |ICookGreek

Όλα στον ταβά! Τουρλού καλοκαιρινών λαχανικών

Εικόνα: iStock, Αρχείο Έθνους

Εκτέλεση

  1. Αραδειάζετε τα λαχανικά στο ταψί του φούρνου. Ρίχνετε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το σκορδάκι, αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 50' έχοντας σκεπάσει το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και το αφήνετε κανά δεκάλεπτο ακόμη ξεσκέπαστο.
  3. Βγάζετε το τουρλού απ' το φούρνο και προσθέτετε το τυρί κομματιασμένο και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: iStock, Αρχείο Έθνους
60'
4

Υλικά

  • 2-3 κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες ή κύβους
  • 2 μελιτζάνες, μουσκεμένες σε αλατόνερο και κομμένες σε χονδρές ροδέλες, 
  • 3 πατάτες σε κύβους ή ροδέλες
  • λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, ντοματάκι ψιλοκομμένο ή φρέσκες ντομάτες σε φέτες
  • 2/3 φλιτζαμιού ελαιόλαδο
  • άφθονος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλατοπίπερο
  • 200 γρ. φέτα, γιδοτύρι ή κατσικίσιο τυρί