Συνταγές |ICookGreek.Com

Εύκολο ορεκτικό - Ταρτούλες με ντομάτες και καπνιστό τόνο ή σκουμπρί

© Αρχείο ICookGreek

Εκτέλεση

1. Απλώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε επίπεδη επιφάνεια και κόβετε 6 στρογγυλούς δίσκους των 8-10 εκ. Κόβετε λωρίδες από τα περισσεύματα της ζύμης και τις κολλάτε επάνω στην περιφέρεια των δίσκων με λίγο νερό για να σχηματίσετε θήκες. Τοποθετείτε τις θήκες της σφολιάτας σε ταψί σε αρκετή απόσταση τη μία από την άλλη.
2. Βάζετε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια για λίγο σε σουρωτήρι. Κατόπιν τα ρίχνετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τις ελιές. Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες της σφολιάτας.
3. Περιχύνετε τις τάρτες με λάδι και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C 15΄-18΄ και σερβίρετε, αφού τις γαρνίρετε με τα κομμάτια του ψαριού και φυλλαράκια βασιλικού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Αρχείο ICookGreek
30'
6

Υλικά

  • 1 πακέτο (800 γρ.) σφολιάτα
  • 200 γρ. σκουμπρί (ή καπνιστό τόνο σε βαζάκι ή κονσέρβα) στραγγισμένο από το λάδι
  • 400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε φέτες ή ντοματίνια κομμένα στη μέση 
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο και φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο