Συνταγές |ICookGreek

Γλυκά κεράσματα για του Άγιου Βαλεντίνου - Μπισκοτάκια βουτύρου με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

©Pexels

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπράντι ή το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε τη βανίλια και τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με το κουτάλι.
  3. Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη με τα χέρια και αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμη. Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο 1 ώρα.
  4. Κατόπιν ανοίγετε κομμάτια ζύμης ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί σε φύλλα πάχους 2-3 εκ. Τα κόβετε με κουπ πατ σε δισκάκια. Αφαιρείτε από τα μισά δισκάκια με μικρότερο κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς ένα μικρό κομμάτι από το κέντρο.
  5. Τοποθετείτε όλα τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 12'-15’ περίπου. Μόλις κρυώσουν, απλώνετε στους ολόκληρους δίσκους ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας και από πάνω βάζετε μπισκότα με τρύπα-καρδιά για να φαίνεται η μαρμελάδα (όπως βλέπετε στη φωτογραφία). Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.
Σημείωση: Τις μπισκοτένιες καρδούλες που αποσπάσατε, να τις ψήσετε και αυτές. Είναι πολύ νόστιμες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Pexels
120'
5

Υλικά

  • Αλεύρι: 3½ φλιτζάνια
  • Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι: ελάχιστο
  • Φρέσκο βούτυρο: 1 φλιτζάνι
  • Ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
  • Αυγά: 2
  • Βανίλια: ½ κουταλάκι του γλυκού
  • Μπράντι ή κονιάκ: 2 κουταλιές της σούπας
  • Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (από φράουλες, σμέουρα, μύρτιλλα ή αναμεικτη)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα