Εδώ οι καλές σουπιές: 4 νηστίσιμες συνταγές που μυρίζουν θάλασσα
Τις σιγομαγειρεύουμε σε ούζο ή σε κρασί, τις τηγανίζουμε και τις κλείνουμε σε κρατσανιστές φωλιές κρούστας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Οι σουπιές με το σπανάκι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά νηστίσιμα πιάτα και τις αγαπάμε πάντα. Αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη θαυμάσια φαγητά που μπορεί να φτιάξει κανείς με τα νόστιμα κεφαλόποδα. Τηγανητές, οι σουπιές είναι εξαιρετικός μεζές και φτιάχνονται ταχύτατα· δύο με τρία λεπτά σε καυτό λάδι κι είναι έτοιμες. Αν τώρα πείτε να τις μαγειρέψετε, θέλουν το χρόνο τους (και χαμηλή σχετικά θερμοκρασία). Έτσι θα μαλακώσουν και θα μελώσει η σάλτσα τους. Το μελάνι τους μη το φοβηθείτε. Παρότι το πιάτο σας θα ντυθεί σε αποχρώσεις του γκρι-μαύρου, θα γίνει πολύ πιο νόστιμο.
Οι τέσσερις παρακάτω συνταγές, που κινούνται σε γνωστούς και σε πιο πρωτότυπους δρόμους, θα σας δώσουν ιδέες για τα μαγειρέματα αυτών των ημερών. Οι σουπιές στιφάδο είναι κλασική αξία. Το ίδιο κι οι κρασάτες ‒ αλλά αν τις κλείσετε σε φωλιές από φύλλο κρούστας, έχετε ένα διαφορετικό, παιχνιδιάρικο πιάτο που κλείνει το μάτι στην παράδοση.
Πριν περάσουμε στο μαγείρεμα, ας πιάσουμε και το ζήτημα «καθάρισμα». Η πιο απλή λύση είναι να ζητήσετε να το αναλάβει ο ιχθυοπώλης σας. Αλλιώς θα πρέπει κάνοντας μια τομή μερικών εκατοστών στη ράχη της κάθε σουπιάς, να βγάλετε το μεγάλο κόκαλο και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τα εντόσθια και (προσεκτικά) τα σακουλάκια με το μελάνι. Αν δεν τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη για κάποια επόμενη φορά.
- Σουπιές κρασάτες σε φωλιά κρούστας
- Σουπιές στιφάδο
- Σουπιές με ούζο και μελάνι
- Σουπιές τηγανητές με σάλτσα πράσινης ελιάς
Η Μέρκελ... επιστρέφει με τα απομνημονεύματά της - Αναφορές και στην Ελλάδα του 2015
Ρεύμα: Έρχεται νέος φόρος για τις επιδοτήσεις του χειμώνα - Δίχτυ προστασίας και στις επιχειρήσεις
Φαρμακονήσι: Εντοπίστηκαν 19 μετανάστες - Αναζητείται ένα άτομο στη θάλασσα
Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Σούρα - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του ψυχιάτρου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr