Συμβουλές και tips - Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια και σε πόση ώρα βράζουν;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Οι καλοχυλωμένες ρεβιθόσουπες είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις ζεστού, θρεπτικού και υγιεινού φαγητού. Πόσο χρόνο χρειάζονται για να γίνουν και πώς θα τις χυλώσετε;
Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια
Μισό κιλό ρεβίθια που χρησιμοποιεί συνήθως κανείς για το οικογενειακό τραπέζι (4-5 μερίδες) χρειάζονται σε κλασική κατσαρόλα περίπου 1 με 1½ ώρα μαγειρέματος. Με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν αφεθεί επαρκώς να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται και ένα 10λεπτο προβρασμού, κατά το οποίο στόχος είναι να αφαιρέσετε τον αφρό που θα σχηματιστεί.
Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια;
Τα ρεβίθια, όπως και άλλα όσπρια, χυλώνουν πρώτα και κύρια με την …υπομονή. Δηλαδή με το να τους δίνουμε το χρόνο που χρειάζονται για να απορροφήσουν τα υγρά τους ανακατεύοντάς τα προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στο χύλωμα βοηθάει φυσικά και το κρεμμύδι, που θα διαλυθεί στα υγρά και θα τους προσδώσει πιο δεμένη υφή και τη γλύκα του, το ελαιόλαδο, αλλά και το καρότο, αν επιλέξετε να το λιώσετε μέσα στη σούπα. Δείτε τη συνέχεια εδώ.
«Καμπανάκι» Γουργουλιάνη για την αφρικανική σκόνη: Προσοχή το επόμενο διήμερο - Ποιοι κινδυνεύουν
Τραγικό τροχαίο στην Εύβοια: 69χρονος έπαθε ανακοπή στο τιμόνι και έπεσε σε λεωφορείο
Προέβλεψαν οι Simpsons (και) την κατάρρευσης της γέφυρας της Βαλτιμόρης; Το επεισόδιο με το εμπορικό πλοίο...
Μπαλτάκος: «Tελικός κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό αν δεν βελτιωθεί το γήπεδο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr