Γκουρμέ στο ...μάτι - Μετατρέψτε εύκολα το τραπέζι σε γιορτινό με 7 tips
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Υπάρχουν ορισμένα «τρικ» που μπορούν να βάλουν «γκουρμέ» πινελιές στα κλασικά πιάτα του γιορτινού τραπεζιού, προσθέτοντάς τους γεύση, αλλά κυρίως εικόνα, και φρεσκάροντας τις δημιουργίες σας.
- Αν το αγαπημένο σας μαγειρευτό ή το ψητό περιλαμβάνει καρότα ή σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα, μπορείτε μαζί με τα κλασικά πορτοκαλιά να βάλετε μερικά μοβ ή να προσθέσετε το υπόλευκο παστινάκι. Η όψη του πιάτου από συνηθισμένη θα γίνει αμέσως πιο ξεχωριστή.
- Όπου μπαίνει πατάτα μπορεί να μπει και πορτοκαλιά γλυκοπατάτα ή πατάτα Περού, που είναι έντονα μοβ και δίνει εκπληκτικούς πουρέδες και βελουτέ, εντυπωσιακά στην όψη αλλά και σε γεύση, καθώς είναι πατάτα έντονα αμυλώδης.
- Βάλτε ξινόμηλα ή κυδώνια μαζί με τις πατάτες του ψητού χοιρινού ή πουλερικού. Δίνουν χειμωνιάτικο τόνο και πλουτίζουν τη γαρνιτούρα.
- Συνταγές που απαιτούν πολύ ακριβά κρασιά, όπως Μαδέρα ή Πόρτο, γίνονται εξίσου νόστιμες με την πιο οικονομική ελληνική Μαυροδάφνη, το σαμιώτικο κρασί ή άλλους εκλεκτούς γλυκούς οίνους της χώρας μας.
- Το μαύρο σουσάμι δίνει πιο γιορτινή όψη στην επιφάνεια της πίτας ή του ψωμιού απ’ ό,τι το κλασικό.
- Λίγο ρόδι θα μετατρέψει και την πιο ταπεινή πράσινη σαλάτα σε εορταστικό πιάτο. Φτιάξτε μια γιορτινή βινεγκρέτ ρίχνοντας μέσα στο μπλέντερ 200 γρ. χυμό ρόδι, 30 γρ. πετιμέζι ροδιού, 30 γρ. ξίδι λευκού κρασιού, 300 γρ. ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, λίγο αλάτι.
- Λίγες σταφίδες και βραστά κάστανα κάνουν το κλασικό, συνοδευτικό πιλάφι να μοιάζει με γέμιση και θα δείχνει πιο χριστουγεννιάτικο.
Διαβάστε ακόμη
Παγκόσμια αγωνία: Το Ισραήλ κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος στη Ράφα - «Πάγωσε» η παροχή βοήθειας
«Μας είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά», καταγγέλλει ο πατέρας του 5χρονου που καταπλακώθηκε από πόρτα
Eurovision 2024: Η Ελένη Φουρέιρα ξανά στη σκηνή με το Fuego – Βίντεο από την πρόβα της
Δάφνη Καραβοκύρη: «Η μητέρα μου νόσησε από καρκίνο και το αλκοόλ ήταν η σωτηρία της»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr