Ενότητες στο άρθρο: 📌 Γιατί ξαφρίζουμε το βραστό
Γιατί ξαφρίζουμε τα βραστά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Πολλοί και πολλές αναρωτιούνται κατά καιρούς τι είναι ο αφρός που μαζεύεται στην επιφάνεια του νερού της κατσαρόλας, όταν βράζουμε κοτόπουλο, μοσχάρι κ.λπ., προκειμένου να φτιάξουμε μια σούπα, αν είναι κάτι «βλαβερό», που πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί και να μην καταναλωθεί ή αν μπορούμε να το αφήσουμε στο φαγητό μας.
Γιατί ξαφρίζουμε το βραστό
Το «ξάφρισμα», δηλαδή η απομάκρυνση των πρωτεϊνών που συγκεντρώνονται σε μορφή σκουρόχρωμου αφρού στην επιφάνεια του ζωμού του φαγητού κατά την πρώτη ώρα του κοχλασμού, έχει ως αποτέλεσμα μια πιο «καθαρή» γεύση στο φαγητό και μια πιο διαυγή εικόνα του ζωμού. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν αφήνουμε τον αφρό να αφομοιωθεί.
Δείτε τη συνέχεια εδώ.
Διαβάστε ακόμη
- Κακοκαιρία Elias: Δραματική η κατάσταση στο Βόλο – «Είναι χειρότερα από την κακοκαιρία Daniel» - Δεκάδες απεγκλωβισμοί – Μπαράζ εκκενώσεων σε Θεσσαλία και Στερεά
- Εκτεταμένες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel: Μεγάλο το πρόβλημα σε δρόμους και σιδηρόδρομο - Τι δείχνουν οι αυτοψίες
- Στους Μιλγουόκι Μπακς ο Ντέιμιαν Λίλαρντ - Έριξαν μεταγραφική βόμβα τα Ελάφια και έστειλαν μήνυμα... τίτλου στον Αντετοκούνμπο
- ΤτΕ: Αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών και μείωση των δανείων τον Αύγουστο
- EBRD για ελληνική οικονομία: Προβλέπει ανάπτυξη 2,4% φέτος και 2,3% το 2024
- Το έκανε το θαύμα του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος...
- 2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr