Ενότητες στο άρθρο: 📌 Γιατί ξαφρίζουμε το βραστό
Γιατί ξαφρίζουμε τα βραστά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πολλοί και πολλές αναρωτιούνται κατά καιρούς τι είναι ο αφρός που μαζεύεται στην επιφάνεια του νερού της κατσαρόλας, όταν βράζουμε κοτόπουλο, μοσχάρι κ.λπ., προκειμένου να φτιάξουμε μια σούπα, αν είναι κάτι «βλαβερό», που πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί και να μην καταναλωθεί ή αν μπορούμε να το αφήσουμε στο φαγητό μας.
Γιατί ξαφρίζουμε το βραστό
Το «ξάφρισμα», δηλαδή η απομάκρυνση των πρωτεϊνών που συγκεντρώνονται σε μορφή σκουρόχρωμου αφρού στην επιφάνεια του ζωμού του φαγητού κατά την πρώτη ώρα του κοχλασμού, έχει ως αποτέλεσμα μια πιο «καθαρή» γεύση στο φαγητό και μια πιο διαυγή εικόνα του ζωμού. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν αφήνουμε τον αφρό να αφομοιωθεί.
Δείτε τη συνέχεια εδώ.
Διαβάστε ακόμη
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Αυξάνεται στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός: Πότε η εφαρμογή - Η εισήγηση Μητσοτάκη
Φρίκη στην Καρδίτσα: Τα σενάρια για τον θάνατο της ηλικιωμένης που βρέθηκε ακέφαλη
Δημήτρης Κόκοτας: «Πάει αρκετά καλά» λέει η σύζυγός του - Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr