Μελιτζάνες παπουτσάκια για τους μερακλήδες της γεύσης
Αν έχετε διάθεση να δημιουργήσετε εκρήξεις στον ουρανίσκο σας, τότε οι μελιτζάνες παπουτσάκια θα σας αποζημιώσουν. Για να τις φτιάξετε, χρειάζεται ένα γεμάτο τρίωρο. Μιάμιση ώρα για την προετοιμασία κι άλλη τόση για το μαγείρεμα.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Υλικά
- 2 μελιτζάνες μέτριες
- 2 μεγάλες πατάτες
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα κιμά
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κονκασέ ή 3 ντομάτες φρέσκιες χτυπημένες στο multi
- Αλάτι-πιπέρι
- Μισή κούπα ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Λίγο φαγητό από μελιτζάνες και από πατάτες (περίπου 1 φλιτζάνι, το οποίο περνάτε ελαφρά από το multi)
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο μπαχάρι
Για την μπεσαμέλ
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 κουταλιές λάδι
- 1,5 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι γαι να ψηθεί καλά. Προσθέτετε το σκόρδο. Ρίχνετε αλάτι-πιπέρι, τη σάλτσα, το μείγμα από τις μελιτζάνες και τις πατάτες, και στο τέλος τα μυρωδικά και το μπαχάρι. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς.
- Εν τω μεταξύ πλένετε τις πατάτες, τις κόβετε κατά μήκος και αδειάζετε το φαγητό, κάνοντας βαρκούλες. Κόβετε και τις μελιτζάνες, τις αδειάζετε και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό, καθώς και 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι. Τις αφήνετε για 1 ώρα για να ξεπικρίσουν. Μετά τις ξεπλένετε πάρα πολύ, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις περνάτε στο τηγάνι με ηλιέλαιο έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Εναλλακτικά περάστε τες από το γκριλ για 15 λεπτά. Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε και με τις πατάτες.
- Για την μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, το λάδι και το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύοντας καλά προσθέτετε το γάλα, κατόπιν τα αβγά και τέλος το αλάτι. Η κρέμα πρέπει να είναι σφιχτή.
- Ολες οι παρασκευές σας είναι έτοιμες. Παίρνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Τις γεμίζετε με τον κιμά και προσθέτετε 2-3 κουταλιές από την μπεσαμέλ σε κάθε... βαρκούλα. Προαιρετικά πασπαλίζετε ή με μοσχοκάρυδο ή με κεφαλογραβιέρα. 5. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά προκειμένου να μαλακώσουν.
Διαβάστε ακόμη
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr