Συμβουλές και tips - Πώς καθαρίζονται οι κολοκυθοανθοί
Βλέπετε τα λουλούδια των κολοκυθιών και τα λιμπίζεστε; Δείτε πώς θα τα προετοιμάσετε, για να τα κάνετε γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Αν σας αρέσουν τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα με ρύζι φουλ στα μεσογειακά μυρωδικά, όπως τα γευτήκατε σε κείνες τις αξέχαστες διακοπές στη Λέσβο, στην κρήτη ή στην Κάρπαθο ή όπως τους έφτιαχνε η Μιακρασιάτισσα γιαγιά βάζοντας και λίγη σταφίδα στη γέμιση, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε κι εσείς με συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς που θα βρείτε πατώντας εδώ. Να θυμάστε όμως ότι οι ντελικάτοι ανθοί των κολοκυθιών θέλουν ευγένεια και προσοχή στις κινήσεις για να μην καταστραφούν, πριν τους γεμίσετε. Ας δούμε πώς καθαρίζονται σύμφωνα με το ICookGreek.
Πώς ετοιμάζετε κολοκυθοανθούς για το γέμισμα
1. Καταρχάς κόβετε τους ανθούς από τα κολοκυθάκια με ένα καλό μαχαίρι φροντίζοντας να μην τρυπήσετε τη βάση τους.
2. Στη συνέχεια πρέπει να τραβήξετε απαλά και να αφαιρέσετε τους στήμονες των λουλουδιών από το εσωτερικό τους. Οι στήμονες έχουν την τάση να πικρίζουν με το μαγείρεμα και χαλούν τη γεύση της γέμισης.
3. Ξεπλένετε προσεκτικά τους ανθούς σε καθαρό νερό φροντίζοντας να διατηρηθεί το σχήμα τους και να μην τρυπήσουν ή διαλυθούν, ώστε να μπορείτε να τους γεμίσετε.
4. Απλώνετε τους πλυμένους ανθούς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή μια πεντακάθαρη πετσέτα για να στραγγίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το νερό που μπορεί να έχει μείνει επάνω τους.
Ιδέες για να μαγειρέψετε τους κολοκυθοανθούς θα βρείτε εδώ
Γκρίζες ζώνες στις εμπορευματικές μεταφορές με τον σιδηρόδρομο - Αβεβαιότητα από τις δηλώσεις της κυβέρνησης για το λαθρεμπόριο
Δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Πότε θα βγει λευκός καπνός
SOS από τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας για τα σχολεία - «Έχουμε παιδιά ακόμα και σε κοντέινερ»
Infographics: 29 χρόνια από την κρίση των Ιμίων - Το χρονικό ενός παρ’ ολίγον πολέμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr