Κλασικά και αξεπέραστα: Τα λατρεμένα μπισκότα βουτύρου-κανέλας στην τελειότερη συνταγή τους
Από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά βουτήματα σε μια χιλιοτσεκαρισμένη συνταγή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Φρέσκο, αγελαδινό βούτυρο και μυρωδάτη κανέλα, με εκείνο το γλυκό, ζεστό, λεπτό και διαπεραστικό άρωμά της, κάνουν τα μπισκότα αυτά την πιο all time classic εκδοχή βουτήματος. Mε ένα κουπ πατ θα τους δώσετε το γιορτινό σχήμα που θα τα εναρμονίσει με το πνεύμα των ημερών. Η συνταγή, που περιέχει ακόμη αμυγδαλόψιχα τριμμένη και βανίλια, είναι καταπληκτική και βγάζει περίπου 36 μεγάλα μπισκότα (διάμετρος 7,5 εκ.) ή πολύ περισσότερα μπισκοτάκια. Θα απολαύσετε τα σπιτικά μπισκότα με τα χειμωνιάτικα τσάγια, τους καφέδες σας και τα άλλα ροφήματα, με τα οποία θα επιλέξετε να συνοδεύσετε τις χαλαρές σας στιγμές στο σπίτι.
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου-κανέλας
Υλικά: 140 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) κρυσταλλική λευκή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού (4 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας (καθαρό), 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, 1 1/2 φλιτζάνια (200 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 φλιτζάνι (50 γρ.) αλεσμένα αμύγδαλα, 3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την επάλειψη της επιφάνειας: 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση: Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνετε το αυγό χτυπώντας πάντα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αυτό στο μίξερ και αναδεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζετε στα δύο. Ανοίγετε κάθε κομμάτι με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, σε πάχος περίπου 0,5 εκ. Μεταφέρετε τη ζύμη (όπως είναι, μαζί με τη λαδόκολλα) σε ταψί και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει –τουλάχιστον 3–4 ώρες ή όλο το βράδυ. Στρώνετε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και κόβετε μπισκότα με κουπ πατ στα σχήματα που θέλετε. Τα μεταφέρετε στις λαμαρίνες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165°C, με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Σε μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με λίγη κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Με πινέλο, αλείφετε ελαφρά την επιφάνεια των μπισκότων. Αφήνετε 5–10 λεπτά και επαναλαμβάνετε την επάλειψη. Ψήνετε για 15–20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στη μέση του ψησίματος περιστρέφετε το ταψί για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές εβδομάδες. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



