Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για μοσχαράκι με πορτοκάλι και ρόδι

Εκτέλεση

Το μυστικό για αυτό το εύκολο και πρωτότυπο πιάτο, που δίνει μια γιορτινή νότα στο τραπέζι, είναι στη μελάσα, με την οποία καλύπτουμε το ρολό στην αρχή και στην πυκνή, γλυκιά, μυρωδάτη σάλτσα, που δένει πολύ όμορφα τα φρούτα και τα μπαχαρικά. Το μοσχαράκι καραμελώνει στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα, σβήνεται με κονιάκ μετά σιγοβράζει στο ζωμό μέχρι να γίνει πολύ, πολύ τρυφερό. Σε μια όμορφη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού, κομμένο σε λεπτές φέτες, περιχυμένο με τη σάλτσα και πασπαλισμένο με σποράκια ροδιού, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Δείτε τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
140'
4

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά) 
  • 2 λίτρα ζωμό από μοσχάρι 
  • 3 πορτοκάλια 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 100 γρ. cranberries 
  • 1 ρόδι 
  • 1 κ.σ. μέλι ή μελάσα 
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • ½ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη 
  • 1 πρέζα μπούκοβο 
  • φρέσκο θυμάρι 
  • αλάτι-πιπέρι