Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για χειμωνιάτικη μινεστρόνε

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Είναι ένα παλιό φαγητό της ιταλικής υπαίθρου, που πάντα φτιαχνόταν με ό,τι υπήρχε διαθέσιμο στο σπίτι – εξ ου και δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή. Φασόλια, εποχιακά λαχανικά και ζυμαρικά, ενίοτε και κρέας, συναντιούνται στην κατσαρόλα για αυτή την πυκνή, θρεπτική, χορταστική σούπα που μπορεί να φτιαχτεί με χίλιους δυο τρόπους και που αποδεικνύεται ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ιδού πώς να φτιάξετε μια πολύ νόστιμη εκδοχή της μινεστρόνε:

  1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το μπέικον, τα καρότα, το σέλερι, την πατάτα και το κουνουπίδι.
  2. Αφήστε τα λαχανικά για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν και προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό.
  3. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα φασόλια και τα ζυμαρικά και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα.
  5. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
60'
6

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζυμαρικά μικρού σχήματος
  • 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα τριμμένη
  • 250 γρ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα