Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σπανάκι και κρέμα γιαουρτιού

φωτογραφία: Stavros Kostakis / food styling: Olivia Artemis Webb

Εκτέλεση

Αυτή η μυρωδάτη, νόστιμη κι ελαφριά τάρτα δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και καλαμποκάλευρο για τη βάση, κιμά κοτόπουλου, σπανάκι και κρεμμύδι για τη γέμιση, γιαούρτι και λίγο κεφαλοτύρι για... επιστέγασμα. Και μια φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών.

  1. Για να ετοιμάσετε τη βάση, βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι για κάθε χρήση και το καλαμποκάλευρο, το γάλα, το νερό και το ελαιόλαδο, αλατίστε και ζυμώστε το μείγμα. Απλώστε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες, αφού τη βουτυρώσετε και την αλευρώσετε.
  2. Για την γέμιση, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον κιμά κοτόπουλου και μετά ρίξτε το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.
  3. Για την την κρέμα γιαουρτιού, ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, το τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Αδειάστε τη γέμιση στη βάση της τάρτας, σκεπάστε με την κρέμα γιαουρτιού, πασπαλίστε με το σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 175ο C για 1 ώρα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: Stavros Kostakis / food styling: Olivia Artemis Webb
100'
8

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml γάλα
  • 125 ml νερό
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 750 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι

2 κουτ. σούπας σουσάμι

βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα