Μπουτάκια κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα τεριγιάκι, μπρόκολο και ρύζι
Εκτέλεση
Αλείφετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με λάδι και τα περνάτε από καυτό τηγάνι για λίγο από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το ξίδι.
Αραδιάζετε τα μπουτάκια σε ένα ταψάκι. Ψήνετε στους 160°C για 25’.
Σε ευρύχωρο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα ρίχνετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το μπρόκολο και ελάχιστο λάδι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη σόγια σος, μία σκελίδα σκόροδο (την οποία πριν το σερβίρισμα θα αφαιρέσετε), το τριμμένο τζίντζερ, το νερό, το σησαμέλαιο, το κρεμμύδι και τέλος το μέλι.
Προσθέτετε τα μπουτάκια. Δένετε τη σάλτσα ρίχνοντας μέσα λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρετε το φαγητό με το κοτόπουλο τεριγιάκι με τα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι που θα φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.