Light γεύμα - Σαλάτα ρυζιού με καπνιστή πέστροφα και πράσινα φασολάκια

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα πράσινα φασολάκια 10΄ και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πάλι.
  2. Καθαρίζετε τα ντοματάκια και τα κόβετε σε φέτες ή καρεδάκια.
  3. Σε βαθιά πιατέλα ή σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ρύζι με την πέστροφα κομματιασμένη, τα φασολάκια, τα ντοματάκια, τα αυγά κομμένα σε χοντρές ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάππαρη (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι.
  4. Χτυπάτε σε σέικερ το λάδι με τη μαγιονέζα, το ξίδι και το σκόρδο και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε, γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
6

Υλικά

  • 250 γρ. πράσινα φασολάκια
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
  • 150 γρ. μικρά ντοματάκια κομμένα σε κυβάκια ή φέτες
  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι