Σπιτικό ορεκτικό - Μελιτζάνες σκορδάτες σε λαδόξιδο
Εικόνα: ICookGreek
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Τις αφήνετε για 20΄ και κατόπιν τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε.
Τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε σε αντικολλητικό ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε τις σκελίδες σκόρδου και αφαιρείτε το φύτρο που υπάρχει στο κέντρο της κάθε σκελίδας. Χτυπάτε τις σκελίδες στο γουδί με λίγο αλάτι και λίγο ξίδι. Ανακατεύετε το μείγμα του σκόρδου με το μαϊντανό.
Πασπαλίζετε με το μείγμα σκόρδου - μαϊντανού κάθε φέτα μελιτζάνας και αν θέλετε τις τυλίγετε σε ρολάκια. Τις βάζετε σε καθαρή, αποστειρωμένη γυάλα.
Χτυπάτε το υπόλοιπο ξίδι με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνετε τις μελιτζάνες στη γυάλα. Σφραγίζετε τη γυάλα και αφήνετε τις μελιτζάνες για 3 μέρες στο ψυγείο.