Κοτόπουλο σε φύλλο κρούστας με τυρί, μανιτάρια και προσούτο – Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο σε φετάκια διαγώνια (ή λέτε στον κρεοπώλη να το κόψει σε φιλετάκια).
- Αναμειγνύετε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, τον χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα μυρωδικά και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε όλα μαζί.
- Ψήνετε σε δυνατή τα κοτόπουλα σε δυνατή φωτιά σε σχαροτήγανο (ή στο γκριλ). Τα βγάζετε από το σκεύος και τους ρίχνετε το ξύσμα λάιμ.
- Περιχύνετε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο και τα βάζετε στο ίδιο τηγάνι με αλάτι. Σοτάρετε και τα μανιτάρια.
- Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με ελαιόλαδο. Ακουμπάτε πρώτα κοτόπουλο, από πάνω το προσούτο, από πάνω μανιτάρια και τέλος κεφαλογραβιέρα και τυλίγετε σε δεματάκι και ρολό. Λαδώνετε δεύτερο φύλλο και βάζετε το πακετό μέσα. Ξανατυλίγετε φροντίζοντας να τελειώσετε με την πλευρά του τυριού προς τα πάνω.
- Ψήνετε τα δεματάκια για 25’ στους 180° C.
Σημείωση: Την απολαυστική συνταγή, ιδανική αν έχετε φίλους στο σπίτι καλεσμένους, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.