Παραδοσιακή κουζίνα - Σφουγγάτο Λέσβου με κολοκυθάκια
Εκτέλεση
1. Τρίβετε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τα αλατίζετε λίγο και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
2. Σοτάρετε στο λάδι σε κατσαρολάκι τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Αποσύρετε απ' τη φωτιά και προσθέτε το δυόσμο, τα αυγά, τα 2/3 του τυριού, αλατοπίπερο και το αλεύρι. Ανακατεύετε το μείγμα (που πρέπει να είναι σα χυλός, όχι πολύ σφιχτό).
3. Λαδώνετε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψάκι φούρνου, πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά και αδειάζετε το μείγμα μέσα.
4. Σκορπίζετε το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45'-45', μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.