Συνταγές |ICookGreek

Μπισκότα με μέλι, καρύδια και νιφάδες βρώμης

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα.
  3. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε καλά.
  4. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με τις νιφάδες βρώμης. Τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα του βουτύρου, προσθέτετε και τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  5. Παίρνετε με το κουτάλι κομμάτια ζύμης και τα βάζετε στο ταψί, με τρόπο ώστε ν’ απέχει το ένα από το άλλο αρκετά, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν.
  6. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10΄-12'. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά στο ταψί, πριν τα καταναλώσετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
6

Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του (ελληνικού) καφέ μέλι
  • 75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 215 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ολόκληρες ή σε σκόνη
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • λίγο αλάτι