Υπέροχη γαριδομακαρονάδα από τον Λευτέρη Λαζάρου - Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Βράζετε για λίγο τα κεφάλια από τις γαρίδες ώστε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό τους.
- Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αποφλοιώνοντάς τις περιμετρικά ξεκινώντας από τα πόδια. Τις χαράζετε ώστε να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος.
- Σοτάρετε τα ντοματίνια, το σκόρδο και την τριμμένη ντομάτα στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις γαρίδες και προσθέτετε το ζωμό από τα κεφάλια. Μαγειρεύετε ελάχιστα και προσθέτετε και το κρασί.
- Πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το ξύσμα. Προσθέτετε λίγο βούτυρο και ανακατεύετε
- Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Αφαιρείτε τις γαρίδες από τη σάλτσα και ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Προσθέτετε από πάνω τις γαρίδες και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σημείωση: Τη συνταγή παρουσίασε ο Λευτέρης Λαζάρου στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.