Συνταγές |Λευτέρης Λαζάρου

Υπέροχη γαριδομακαρονάδα από τον Λευτέρη Λαζάρου - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Βράζετε για λίγο τα κεφάλια από τις γαρίδες ώστε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό τους.
  2. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αποφλοιώνοντάς τις περιμετρικά ξεκινώντας από τα πόδια. Τις χαράζετε ώστε να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος.
  3. Σοτάρετε τα ντοματίνια, το σκόρδο και την τριμμένη ντομάτα στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις γαρίδες και προσθέτετε το ζωμό από τα κεφάλια. Μαγειρεύετε ελάχιστα και προσθέτετε και το κρασί.
  4. Πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το ξύσμα. Προσθέτετε λίγο βούτυρο και ανακατεύετε
  5. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Αφαιρείτε τις γαρίδες από τη σάλτσα και ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Προσθέτετε από πάνω τις γαρίδες και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σημείωση: Τη συνταγή παρουσίασε ο Λευτέρης Λαζάρου στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
25'
4

Υλικά

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 10 τεμάχια τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 12 τεμάχια γαρίδες καθαρισμένες
  • 100 γρ. ζωμός γαρίδας (θα βράσετε για λίγο τα κεφάλια τους)
  • 100 γρ. φρεσκοτριμμένη ντομάτα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
  • 500 γρ. λιγκουίνι βρασμένα
  • 5 γρ. ξύσμα lime
  • 10 γρ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. βούτυρο
Φριτέζα αέρος MOULINEX
κλείσιμο