Μοσχαράκι κοκκινιστό με πάπρικα και πατάτες

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε σε σιγανή φωτιά σε κατσαρόλα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας λάδι και μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών ή κρέατος.
2. Κόβετε σε κύβους 3-4 εκ. το μοσχάρι το αλατοπιπερώνετε, το αλευρώνετε πολύ ελαφρά και το ροδίζετε ομοιόμορφα σε άλλο σκεύος (τηγάνι ή κατσαρόλα) με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
3. Μεταφέρετε τα κομματάκια του κρέατος στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, ανακατεύετε για να πάρουν γεύση, προσθέτετε τα ντοματάκια (δεν τα στραγγίζετε, αλλά αν είναι φρέσκα, τα ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους), το σκόρδο, το δεματάκι με τα μυρωδικά, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
4. Περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό, αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 10΄ περίπου.
5. Στο μεταξύ πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.
6. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο του κοκκινιστού, ελέγχετε το αλάτι και το πιπέρι, αφαιρείτε το δεματάκι με τα μυρωδικά και αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 10’ περίπου, προτού το σερβίρετε με τις βραστές πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
75'
4

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι ή τρανς)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 600 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ή 700 γρ. φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 700 γρ. πατάτες στρογγυλές μικρές
  • 400 γρ. κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 δεματάκι μυρωδικά (θυμάρι, δάφνη και δεντρολίβανο δεμένα όλα μαζί)
  • 1/2 λίτρο περίπου ζωμό από κρέας ή από λαχανικά
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι