Συνταγές | ICookGreek

Κυριακάτικο τραπέζι - Μοσχαράκι κρασάτο με κρεμμυδάκια στιφάδου και μανιτάρια

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε το μοσχαράκι. 
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα.
  3. Ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε κι αυτά. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το σκορπίζετε μέσα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι. Βάζετε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 1' ακόμη.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγομαγειρεύεται για 1 ώρα και 15' ή μέχρις ότου γίνει το μοσχαράκι, εξατμιστεί το κρασί και μείνει μια πλούσια σάλτσα. Σερβίρετε το κρέας με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε προαιρετικά με μαϊντανό. Συνοδεύεται με ρύζι ή πουρέ λαχανικών.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
80'
4

Υλικά

  • μοσχαρίσιο κρέας: 1 κιλό (ποντίκι, ελιά ή κότσι), κομμένο σε μερίδες
  • κρεμμύδια στιφάδου: 5 κομμένα στη μέση
  • λευκό κρασί: 1/2 μπουκάλι
  • σκόρδο: 1-2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • μανιτάρια λευκά: 300 γρ. καθαρισμένα, κομμένα στη μέση αν είναι μεγαλούτσια
  • αλεύρι: 1 κουταλιά