No meat today- «Τηγανιά» με φασόλια και μανιτάρια
Εκτέλεση
- Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό. Τα βράζετε για 1 ώρα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
- Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το σέλερι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
- Όταν τα υγρά εξατμιστούν, προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τη φρέσκια ντομάτα ή το ντοματάκι και ανακατεύετε για 8’-10’ σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με τη φρέσκια ρίγανη.
Tip. Στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ διατίθενται φασόλια που δεν χρειάζονται μούλιασμα για όσους και όσες θα ήθελαν να συντομεύσουν τη διαδικασία παρασκευής.