Ελαφριά κουζίνα - Ρύζι με ντομάτες, πιπεριά και μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει διαφανές.
Κατόπιν προσθέτετε το λευκό κρασί, την πιπεριά, τις ντομάτες, το χυμό της ντομάτας και το μισό ζωμό κρέατος και βράζετε μέχρις ότου απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του.
Στη συνέχεια ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό, το βασιλικό (φρέσκο ή ξερό) και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν πάλι τα υγρά. Στο τέλος προσθέτετε τη φρέσκια μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρετε.