Συνταγές | ICookGreek

Λιχουδιά χωρίς κρέας - Κανελόνια με κολοκυθάκια και τυριά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε 2΄-3΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
  2. Ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα το μπλε τυρί, τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, τη μισή τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα κολοκυθιών-τυριών.
  3. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί σε μια στρώση και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα ανακατεμένη με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  4. Ψήνετε τα κανελόνια 40΄-45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 12 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα χωρίς βράσιμο)
  • 180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρι λιωμένο με πιρούνι
  • 50 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 300 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά, πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι