Ντομάτες γεμιστές με κουσκούς, φέτα, ελιές, κάππαρη και μυρωδικά
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού φουσκώσει το ανακατεύετε το κουσκούς με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό.
Κόβετε μια λεπτή φέτα από το επάνω μέρος κάθε ντομάτας και με ένα κουτάλι αδειάζετε τη σάρκα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις αφήνετε ανάποδα για να στραγγίσουν.
Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τις ελιές και τα ανακατεύετε με το κουσκούς, τη φέτα, τον βασιλικό, το μαϊντανό και τα από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα του κουσκούς, τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 7΄-8΄στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C. Σερβίρετε αμέσως.
Tip. Για να σερβίρετε τις ντομάτες με τη σαλάτα κους κους ως κρύο πιάτο δεν θα τις περάσετε από το γκριλ.