Το τραπέζι έχει ψάρι - Μπακαλιάρος μαγειρευτός με πατάτες και κάππαρη

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για 24 ή 48 ώρες αν πρόκειται για χονδρό και μεγάλο κομμάτι.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
  3. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1'-2'. Προσθέτετε πιπέρι και την κάππαρη, ανακατεύετε μια δυο φορές και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • πατάτες: 1 κιλό
  • μπακαλιάρος παστός: 1 κιλό
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζανιού
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 φλιτζάνι
  • σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • κάππαρη ξεπλυμένη με νερό να φύγει το πολύ αλάτι: 2 κουταλιές της σούπας
  • λεμόνια, ο χυμός: 1 1/2 με 2 ανάλογα τα γούστα σας
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο