Συνταγές | ICookGreek

Κανείς δεν αντιστέκεται - Λαζάνια με κιμά, τυριά και κολοκυθάκια

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρό κατσαρολάκι και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3’. Ρίχνετε την ντομάτα ή τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό. Σιγομαγειρεύτε 20’-25’ να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα (προαιρετική χρήση για πιο κρεμώδη υφή).
  2. Αναμειγνύετε σε μπολ τα τριμμένα τυριά. Περνάτε από καυτό σχαροτήγανο, ψηστιέρα ή το γκριλ τα κολοκύθια για 2’-3’ από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Μοιράζετε την μπεσαμέλ σε δύο μέρη. Απλώνετε μικρή ποσότητα του ενός μέρους της μπεσαμέλ σ’ ένα ορθογώνιο ταψάκι. Καλύπτετε την μπεσαμέλ με 4 πλάκες λαζάνια και από πάνω βάζετε πάλι λίγη μπεσαμέλ, μια στρώση κιμά και μια στρώση κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τυριά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας λίγο τριμμένο τυρί για την επικάλυψη.
  4. Ανακατεύετε το δεύτερο μισό της μπεσαμέλ με το τριμμένο τυρί και το αλατοπίπερο. Την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε για 40’ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε 20’ να κρυώσουν τα λαζάνια και κατόπιν σερβίρετε.
Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτική μπεσαμέλ βρείτε τη συνταγή της εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • λαζάνια: 12 πλάκες
  • κιμάς: 400 γρ., μοσχαρίσιος
  • κολοκύθια: 3 μέτρια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κρεμμύδι ξερό: 1
  • φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονσέρβας: 250 γρ., ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη: λίγη
  • κεφαλογραβιέρα: 150 γρ., τριμμένη
  • κασέρι: 150 γρ., τριμμένο
  • μπεσαμέλ: 4 φλιτζάνια του τσαγιού, έτοιμη ή σπιτική
  • κρέμα γάλακτος: 2-3 κουταλιές της σούπας (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας