Φανταστικό μοσχαράκι με ζυμαρικά και τυριά στο πήλινο
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο απ' όσο υποδεικνύει η συσκευσία, σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη 1 κουταλιά βούτυρο. Τα σουρώνετε.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτετε το μοσχάρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί δυο-τρεις φορές και προσθέτετε το ντοματάκι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύετε για 45 λεπτά, ελέγχοντας κάθε τόσο το νερό, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Στη συνέχεια μοιράζετε σε ατομικά πήλινα σκεύη (ή ένα μεγάλο κεραμικό σκεύος) από μια στρώση από ζυμαρικά, βάζετε από πάνω το μοσχαράκι με τη σάλτσα και καλύπτετε με άλλη μία στρώση μακαρόνια.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τυριά με το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Με ένα κουτάλι απλώνετε σε κάθε σκεύος το γιαούρτι και πασπαλίζετε με το τριμμένο με κεφαλοτύρι.
Τοποθετείτε τα πήλινα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.