Συνταγές | ICookGreek

Εύκολα, γρήγορα και όλο γεύση - Ζυμαρικά με σπανάκι και κουκουνάρι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε το κουκουνάρι. Το βγάζετε από το σκεύος και του φυλάτε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μαραθεί. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί κι αυτό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το φρέσκο τυρί-κρέμα, λίγο αλάτι και το μπλε τυρί. Ανακατεύετε καλά 2'-3' ακόμη τη σάλτσα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε καλά. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα από σπανάκι, ανακατεύετε και σερβίρετε ρίχνοντας σε κάθε πιάτο από λίγα καβουρντισμένα κουκουνάρια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες (ή φετουτσίνι)
  • 450 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο ψιλοκομμένο
  • ? ποτηριού λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ή 150 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • ? φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο